10.08.2017
LINIJSKA POSTAVITEV KUHINJE

Ergonomska postavitev z osnovno ceno.
Več o tem...

Kuhinja. Prostor, kjer se je potrebno v fazi gradnje ali obnove hitro in pametno odločati. Predvideti je potrebno vse detajle – od osnovne pozicije vode do točnega tipa hladilnika, kje boste hranili kruh in kje kozarce.

Misliti je potrebno dolgoročno in predvideti morebitne spremembe.

*** Namig – za priklop vgradnega hladilnika z zmrzovalnikom vedno predvidite dvojno vtičnico. Morda boste čez 10 let zamenjali kombinirani hladilnik z dvema ločenima aparatoma (hladilnik, zmrzovalnik). Ali pa poleg pečice dodali še mikrovalovno ali parno pečico.

Pripravili smo izbor kompozicij realnih kuhinj, ki so ergonomsko zasnovane in smo jih že večkrat realizirali. Dopuščajo spremembe, vendar kvalitetno predstavijo okvirne dimenzije in ceno v osnovnem materialu.  Ceno kuhinje je namreč nemogoče definirati brez izrisa in – na meter –, kot pogosto prejmemo vprašanje . Pogojuje jo namreč veliko komponent. Omarica, ali predalnik. Ima predalnik notranji predal. Je vidna stranica v barvi ličnic ali korpusa. Je notranjost osvetljena itd. Prvi moment pa je izbira materiala. Materiala ličnic, notranjosti in delovnega pulta. Tukaj so razlike v ceni tudi 60% in več pri istem proizvajalcu.

 

Prvo, vam predstavljamo osnovno linijsko kompozicijo kuhinje, dolžine 431,2cm, ki vsebuje shranjevalne površine, 60cm odlagalnega pulta, element vode, 90cm glavne delovne površine, kuhališče 60cm ter 30 cm odlagalne površine.

osnovni niz

polnilo (poskrbi za nemoteno odpiranje predalov v hladilniku!) višina 211cm + podnožje 8cm =219cm
element hladilnika
element pečice s stranico v barvi ličnic, pod in nad pečico omarica s poličko
element pomivalnega stroja
element korita s koši
dva plitka predala in en globok
dva globoka predala
zaključni panel

delovni pult, globina 60cm
viseči elementi
trije elementi 90cm x 60cm, odpiranje na vzgor, skrajna elementa z vidno stranico v barvi ličnic

SKICA s ceno od:

Primeri uporabe različnih materialov, barv:

 

P.s.: z upanjem, da vam bomo v pomoč pri odločitvah o dimenzijah in vam ustvarili okvirno predstavo o ceni. Elementare Ekipa